Βρείτε την υπηρεσία που σας ταιριάζει.

Κλείστε ένα τηλεφωνικό ραντεβού.
Careline: +30 210 6793919

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 19:00

BLOG

Το 4ο τρίμηνο είναι ο χρόνος για να ζητήσουμε βοήθεια και υποστήριξη από την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους ή ακόμα και από επαγγελματίες υγείας αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Το 4ο Τρίμηνο

10 Απρ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 4ο ΤΡΙΜΗΝΟ…

Γράμμα από μια μητέρα…

Έμαθα για το 4ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μετά την 3η εγκυμοσύνη μου όταν ένας φίλος μου χάρισε το βιβλίο «4ο τρίμηνο». Είναι απίστευτο πόσο μικρή πληροφόρηση υπάρχει για το 4ο τρίμηνο και τι συμβαίνει σε μία μητέρα το διάστημα αυτό! Οι περισσότερες πληροφορίες έχουν να κάνουν με το νεογέννητο. Τι συμβαίνει στο σώμα μας; Πως θα διαχειριστούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν, όχι μόνο συναισθηματικά άλλα και φυσικά καθώς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο νέο μας ρόλο!
To 4ο τρίμηνο ή αλλιώς μεταγεννητική περίοδος είναι μία ιδιαίτερα ευάλωτη περίοδος για τις μητέρες που έχουν γεννήσει…

Η υποστήριξη και η προσοχή που έχουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαφανίζεται ξαφνικά μετά τη γέννηση του μωρού. Οι άλλοι περιμένουν από εμάς να επανέλθουμε άμεσα μετά από αυτό. Αλλά αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια αυτών των μεταγεννητικών μηνών που οι νέες μητέρες ειδικά έχουν ανάγκη από συναισθηματική και φυσική υποστήριξη.
Γενικά η επιλόχειος κατάθλιψη και το άγχος είναι τόσο κοινώς διαδεδομένα και παρόλαυτα είναι τόσο ταμπού που κανείς δε μιλά για αυτό ανοιχτά ή να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια.
Νιώθουμε την ενοχή του φορτίου για κάτι που είναι λάθος με εμάς. Θεωρούμε ότι είναι δικό μας λάθος και αρνούμαστε να το συζητήσουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτές οι καταστάσεις να μην θεραπεύονται, να υποφέρουν οι μαμάδες, να υπάρχει θέμα στο θηλασμό, διαταραχές στη διάθεση και γενικά ένα πλήθος άσχημων συνεπειών.
Αλλά γιατί η κοινωνία μας και ακόμα περισσότερο εμείς οι ίδιοι πιέζουμε τον εαυτό μας να επανέλθει τόσο γρήγορα.
Γιατί γιορτάζουμε την επιστροφή μας στον προ-εγκυμοσύνης εαυτό μας αντί να πάρουμε το χρόνο μας, να σεβαστούμε το σώμα μας και πραγματικά να εξυγιανθούμε εσωτερικά και εξωτερικά.

Ο όρος ανάκαμψη θα πρέπει πραγματικά να σταματήσει. Αυτή η αντίληψη ότι τη στιγμή που έχουμε ένα μωρό όλα επιστρέφουν στο φυσιολογικό, η εμφάνιση μας, η ζωή μας, η νοητική μας υγεία… και όταν αυτό αναπόφευκτα δε γίνεται κατηγορούμε τον εαυτό μας και νιώθουμε αποτυχημένοι.
Το 4ο τρίμηνο είναι ο χρόνος για να ζητήσουμε βοήθεια και υποστήριξη από την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους ή ακόμα και από επαγγελματίες υγείας αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Χρειάζεται να ξανασκεφτούμε, να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας ότι η υποστήριξη και η βοήθεια το 4ο τρίμηνο είναι εξίσου σημαντική με την υγεία της μητέρας και του μωρού τα 3 προηγούμενα!