Βρείτε την υπηρεσία που σας ταιριάζει.

Κλείστε ένα τηλεφωνικό ραντεβού.
Careline: +30 210 6793919

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 19:00

BLOG

Αν έχετε παρατηρήσει το παιδί σας να έχει συμπτώματα κρυολογήματος όταν φτάνει η άνοιξη, θα πρέπει να το ελέγξετε… Αν τα συμπτώματα διαρκούν πάνω από μία εβδομάδα ή δύο, αυτό το κρυολόγημα ίσως είναι αλλεργία...
13052019-mamacare

13 Μαΐ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Αν έχετε παρατηρήσει το παιδί σας να έχει συμπτώματα κρυολογήματος όταν φτάνει η άνοιξη, θα πρέπει να το ελέγξετε… Αν τα συμπτώματα διαρκούν πάνω από μία εβδομάδα ή δύο, αυτό το κρυολόγημα ίσως είναι αλλεργία…
Τα συμπτώματα αλλεργίας φουντώνουν όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα υπερδραστηριοποιείται και αντιδρά σε πράγματα στο περιβάλλον που καλούνται αλλεργιογόνα. Αυτά οδηγούν το σώμα μας να απελευθερώσει ουσίες που οδηγούν στα γνωστά συμπτώματα της αλλεργίας: ερεθισμένη μύτη, μάτια και πολύ πολύ φτέρνισμα!
Δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιορίσουμε ποια αλλεργιογόνα ευθύνονται για τις αλλεργίες. Μπορείτε να ψάξετε κάποια άλλα αν το πρόβλημα είναι σοβαρό, ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να δείτε τι πραγματικά φταίει!

Εποχιακά αίτια
• Γύρη
Η γύρη είναι το κυριότερο αίτιο για τις εποχιακές αλλεργίες. Δέντρα, χόρτα και γρασίδι όλα εκπέμπουν τα μικροσκοπικά σωματίδια. Ο αέρας μεταφέρει τα σωματίδια και τα αναπνέουμε.

Αίτια από το εσωτερικό χώρο του σπιτιού
Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αλλεργίες σε συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, στην περίπτωση αυτή η αλλεργία ίσως σχετίζεται με αίτια που έχουν να κάνουν με το σπίτι.
• Μούχλα
• Σκόνη
• Πιτυρίδα από τα κατοικίδια
Από όπου και να προέρχεται η αλλεργία, είναι σημαντικό ν απευθυνθείτε στο γιατρό σας καθώς συνεχιζόμενα συμπτώματα μπορούν να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα όπως το άσθμα, ιγμορίτιδα ή μολύνσεις στα αυτιά.